Blog / Yumbel / Jonge Bonheidenaar brengt gezonde voeding naar Bonheiden en Mechelen.

Categorieën

Die jonge Bonheidenaar ben ik – Ken. Ik heb 3 jaar in het Kranske mogen vertoeven, dan 6 jaar in Gebo gezeten en in Hagelstein heb ik mijn middelbaar gedaan. Een mama die ongelooflijk lekker kan koken zorgde ervoor dat ik dagelijks gezonde voeding kreeg. Vanaf mijn geboorte tot in de helft van mijn middelbare school heb ik dagelijks genoten van ‘mama’s’ keuken. Naarmate ik ouder werd (tussen mijn 16-19 jaar), werd het voor mijn ouders steeds lastiger om hun zelfstandige job te combineren met boodschappen doen en koken. Het durfde, één of meerdere keren per week, voor te vallen dat er niet gekookt werd. En daar begon het probleem: de Dr. Oetker pizza’s werden we beu, de lokale Chinees was saai geworden, en de dürüm te ongezond. Eigenlijk wou je rustig thuis komen en samen genieten van het avondeten in plaats van gefrustreerd te zitten discussiëren over wat en waar we zouden bestellen.

De Dr. Oetker pizza’s werden we beu, de lokale Chinees was saai geworden, en de dürüm te ongezond.

Uit deze frustratie is Yumbel geboren, we wilden iets creëren dat we vol gemoedrust zelf zouden gebruiken. Yumbel wordt vaak vergeleken met traiteurs, platformen waar thuiskoks hun eten op aanbieden, leveringsdiensten die eten van restaurants aan huis brengen, enz., maar die vergelijking gaat niet op. Met Yumbel brengen we een volledig nieuw concept samengevat in de volgende drie punten:

 Kwalitatief

Waar we ons vooral in onderscheiden is de kwaliteit van onze maaltijden. Het klinkt verbazingwekkend, maar het meerendeel van de gerechten die op de markt worden aangeboden zijn niet dagvers gemaakt. Je proeft dan ook ogenblikkelijk het verschil met wat je thuis zelf klaargemaakt hebt. Bij Yumbel koken we alleen de maaltijden die voor die dag besteld zijn, dus we hebben zo goed als geen overschotten en de gerechten zijn uiterst vers. Onze professionele chefs maken alles zelf, van sauzen tot bouillons. Al onze ingrediënten kopen we zo dicht mogelijk bij de bron.

Voorspelbaar en betrouwbaar

We willen niet te lang nadenken over wat we willen eten en waar we willen bestellen. Thuis hadden we eindeloze discussies over ‘waar en wat gaan we bestellen?’, waarop iedereen antwoordde: “Voor mij is het gelijk!”. Na een half uur hadden we nog niet besteld. Daarom proberen we bij Yumbel een plaats te creëren waar je weet wat je kan verwachten. De keuze is groot genoeg zodat iedereen binnen het gezin zijn goesting vindt. Je bent Yumbel nooit beu want het menu verandert wekelijks en regelmatig komt er een “pop-up”; dat zijn gerechten die spontaan en onverwacht worden bijgevoegd. Onze chefs zijn dan wel klassiek geschoold, toch maken ze geen klassiek restaurant maaltijden. Bij Yumbel ligt de nadruk op lekker, gezond, vers, geen kunstmatige smaakmakers, weinig suiker en vetten en al helemaal geen bewaringsmiddelen. Yumbel is dus betrouwbaar.

Je bent Yumbel nooit beu want het menu verandert wekelijks, soms dagelijks

Daarnaast hebben we besloten om koud te leveren. Niets erger dan een maaltijd die lauw aankomt. Na de bereiding koelen we de maaltijden af met een snelkoeler. Zo kunnen we het gerecht zo vers mogelijk houden en kan je aan het avondeten beginnen wanneer jij het wil. We leveren bij elk gerecht eenvoudige opwarm-instructies.

Weet wat je bestelt

Wanneer je zelf kookt is het duidelijk wat je op je bord krijgt, maar wanneer je eten bestelt is dat niet zo. Regelmatig viel het bij ons voor dat we iets kregen wat we niet hadden verwacht. Onze keukenlade stak vol met menu’s van verschillende zaken, via het internet zochten we via bestelplatformen waar tientallen restaurants hun menu’s voorstelde. Maar hoe die gerechten zijn samengesteld of hoe ze eruit zien was onduidelijk, bestellen was meestal een avontuur dat vaak verkeerd afliep.

Om dergelijke taferelen te vermijden creëerden we een website waar bij elk gerecht een duidelijke foto staat. Ook tonen we de ingrediënten die de chef gebruikt en geven we bij elk gerecht een beschrijving en de voedingswaarden.

Het zorgt ervoor dat we zonder zorgen thuiskomen en meer kunnen genieten van onze avond en van elkaar.

Thuis maken we nu regelmatig gebruik van Yumbel, en ik moet zeggen dat onze avonden een stuk langer zijn geworden. Het zorgt ervoor dat we zonder zorgen thuiskomen en meer kunnen genieten van onze avond en van elkaar. We merken dat dit bij onze klanten niet anders is, we zijn dan ook heel dankbaar voor al die lovende reacties en positieve berichten. Want dankzij die support kunnen we doorgaan! :D

Ga naar www.yumbel.be/menu om te kijken wat er vandaag op de menu staat.