Dinsdag is altijd de dag dat er een extra gerechtje op het menu komt bij Yumbel 🤗 Deze week is dinsdag een specialle’ke, want ‘t is de eerste keer dat we met onze zelf gekweekte groenten een maaltijd in elkaar hebben gebokst! 🤩 En dat gerecht staat alleen vandaag aan een mooie korting! 🙌🏼 Het begin van onze Yumbel garden! 🥬🌱

Zaden Yumbel

“Hoe chique zou het zijn als we al onze maaltijden kunnen bereiden met enkel groenten en kruiden uit onze eigen kweektuin!!”

 

Het begon al van bij de start van Yumbel. Dromen waar we naartoe willen, wat de ideale wereld zou zijn 💭 Onze eigen groenten en kruiden kweken, en daarmee koken! WAUW 🤩

Met een mama die heel veel van moestuinen en groenten kweken kent (en hier een blog en bedrijf in heeft, genaamd Birds and Berries), en een bevriende boerenzoon met een passie en curiositeit voor permaculturen, zijn we er gewoon in gevlogen! 😎

STAP 1 – Kiezen

Groenten kiezen! Welke groenten zaai je deze periode van het jaar, en zijn vrij eenvoudig te kweken? Het is tenslotte onze eerste keer 😉 We zijn gegaan voor boerenkool, paksoi en snijbiet.

Daarnaast hebben we nog wat kruiden geplant, want die gebruiken we dagelijks bij de vleet in al onze gerechten: peterselie, basilicum en koriander 🌿 Alle zaadjes hebben we bij Birds and Berries in Bonheiden gehaald.

STAP 2 – Zaaien / 15 juli

Om de plantjes goed te laten starten, zaaiden we ze eerst in kleine potjes. Zo worden ze eerst sterk, om ze daarna over te planten in de ‘zaaibedden’ in de serre.

De foto rechts is twee weken na het zaaien van de zaadjes! Ze zijn dan voldoende groot om in de grond te gaan! 😍 

plantje

STAP 3 – Overplanten in zaaibedden / 1 augustus

Heel de maand augustus werden de plantjes nauwgezet verzorgd door het deskundig ook van Jannes: elke dag 10 minuutjes bewateren met de druppelslang, eventueel onkruid verwijderen, insecten en rupsen weghouden, etc.

Dat ging niet altijd zonder slag of stoot. Paksoi is namelijk een heerlijkheid voor koolwitjes, kleine witte vlindertjes 🦋 Daarom moesten we snel ingrijpen en deze netjes over de paksoi spannen (zie foto rechts). Anders schoot er niet veel meer over vaan onze oogst 😅Rechts op de foto zie je onze snijbiet ook goed groeien!

STAP 4 – Oogsten / begin september

De eerste week van september was het dan eindelijk zover: onze eerste oogstdag! Bestelde je onze stir fry pork met paksoi vorige week? Dan at je stiekem al van onze eerste Yumbel Garden groentjes 😍 Vanaf deze week moest de snijbiet dringend geoogst worden. Dat resultaat zie je vanaf vandaag op het menu: Blinde vink van kip met snijbietpuree en mosterdsaus! 👏🏼

🎉 En om dat te vieren staat dit gerechtje alléén vandaag aan 11,50 euro ipv 14,50 euro!

Bestel hier onze verse gerechten
Koreander
Discussie
Oogst Yumbel