Blog / Evenementen / Antwerpen proeft

Categorieën

Wat een geweldige ervaring was dit!! Voor ons was het de eerste keer dat we rechtstreeks in contact stonden met zoveel mensen. Nog leuker was de spontane feedback; je maakt een gerechtje, de mensen eten het op en geven daarna ogenblikkelijk hun mening – zalig!

NOG LEUKER WAS DE SPONTANE FEEDBACK!

Toen Yumbel de deuren opende was Antwerpen Proeft al lang volgeboekt, we hadden met andere woorden geen schijn van kans om er nog aan deel te nemen. We probeerden het toch en kregen te horen dat ons concept perfect paste bij Antwerpen Proeft maar dat er echt geen plaats meer was. Ze zouden ons contacteren als er wat vrij kwam.

Twee weken voor opening namen we terug contact op maar kregen nogmaals te horen dat het vol was. Maar… na wat aandringen wou Ward Ramaekers wel even kijken dat hij voor ons een klein plaatsje kon vrij maken … en ja hoor, we mochten meedoen! Dank je Ward en Claudia, we zullen het nooit vergeten!

We waren nog net op tijd om door te geven welke gerechten we gingen aanbieden. Op Antwerpen Proeft gaat het zo; je biedt twee gerechten aan, niet meer niet minder. Eén gerecht aan vier bonnetjes en eentje aan zes bonnetjes, in echt geld betekent dat respectievelijk 5 en 7,5 Euro. Deze regel geldt voor alle deelnemers.

Binnen vijftien minuten moeten beslissen welke gerechten dat moeten zijn is zelfs voor ervaren koks een uitdaging. Daar Yumbel wil vasthouden aan de interne mantra dat alle aangeboden voeding dagvers moet zijn, was die uitdaging nog groter. Op een festival werk je niet alleen in een heel beperkte keuken maar je hebt er bovendien geen idee van hoeveel gerechten er gaan verkocht worden. Wat zijn de weersomstandigheden, gaan er veel mensen op vakantie tijdens het lange hemelvaartweekend? Zullen we als kleine start-up mensen kunnen verleiden hun bonnetjes aan ons te geven of gaan ze liever naar de beroemde chefs? Maximum vijftien minuten zij Ward!

We beslisten om voor de Marokkaanse kefta met couscous te gaan en een asperge duet. De reden dat we deze twee gerechten hebben gekozen wat omdat we een vegetarisch en een vleesgerecht wilden aanbieden. Dit komt perfect overeen met de gerechten die we op onze website aanbieden.

Vrijdagnamiddag, het weer is niet bepaald om te juichen, het is ronduit koud en er staat een stevige wind. Wij staan buiten, dicht tegen de Kattendijksluis met zicht op de Schelde. Iedereen rond ons staat daar met een comfortabel uitgeruste foodtruck, wij in een tentje. Wel heel leuke sfeer, we hebben er alle vertrouwen in.

Om 16 uur gaan de deuren open, aanvankelijk gaat het een beetje traag, we staan dan ook op de verst afgelegen plaats van de ingang.  Maar na een tijdje gaat het plots heel goed,  ze hebben de grote poort van de hal open gezet en desondanks het koude weer komen er heel wat mensen naar ons standje afgezakt. Sommige komen zelfs speciaal voor Yumbel… van waar kennen die mensen ons?

Zaterdag was een topdag en zondag een toptop dag, de lucht is opgeklaard en het is ook veel warmer. We krijgen een massa bezoekers, nog meer dan in het topjaar 2016 wordt verteld. En zoals verwacht genereert meer volk meer verkoop. Maar het was wel iets minder gezelligheid, voor een babbeltje is er geen tijd meer.

ZE KWAMEN TWEE, SOMMIGEN ZELFS DRIE KEER TERUG

Wat we geweldig vonden is dat er heel wat mensen een tweede en sommige zelfs een derde keer naar het standje van Yumbel terug kwamen. Naar Antwerpen Proeft ga je om zoveel mogelijk te proeven, het aanbod is enorm en toch kwamen ze terug naar ons, wat een eer!

 

Maandag is de laatste dag, het is terug bewolkt en kouder en dat heeft een grote impact op het aantal bezoekers. De omzet is ongeveer gelijk aan vrijdag en er is gelukkig weer tijd om met de mensen te praten.

Antwerpen Proeft was een geweldige ervaring, niet alleen omdat onze gerechten in de smaak vielen maar ook omdat het zo gezellig was. Geweldige organisatie, toffe buren en vooral heel aangename en vrolijke bezoekers. Met deze willen we dan ook iedereen bedanken voor de leuke tijd die we samen hadden.